Tort de Dragobete, cu doua creme si inimioare

de anomisana in Torturi, 25 Feb 2011 | 6512 vizualizari

 

Toata lumea sarbatoreste de Valentine's day, asa ca m-am hotarat sa sarbatorim si noi, de Dragobete. Cum puteam s-o facem altfel, decat cu un tort cu inimioare. Nu mi-am dorit acest decor, dar asa a iesit pana la urma, si am avut totusi inimioare. Vi-l daruiesc cu drag, chiar daca numai in imagini.

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • zahar vanilat
  • scortisoara
  • Crema 1
  • 500 ml lapte
  • 1 budinca
  • zahar
  • 10 g gelatina
  • zahar vanilat
  • 1 pachet unt
  • cateva linguri de razatura de cocos
  • Crema 2
  • 200 m frisca lichida
  • 200 gr mascarpone
  • zahar
  • vanilie
  • 10 gr gelatina
  • Decor
  • frisca
  • inimioare
  • creion decorativ Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Dragobete, cu doua creme si inimioare:

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri, se bat galbenusurile cu zaharul, scortisoara si zahar vanilat. Separat se bat albusurile spuma tare. Se adauga galbenusurile si uleiul peste spuma de albusuri, apoi se adauga faina si se amesteca usor cu o lingura de lemn, sa nu se inmoaie albusul. Se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu hartie de copt. Se da in cuptorul incins inainte cam 20-30 de minute, in functie de cuptor. Se face proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt. Se lasa la racit pe un gratar, ferit de curent.

Pentru crema 1 se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece. Intre timp, se prepara budinca urmand instructiunile de pe plic. Dupa ce este gata, se lasa putin la racorit si cand este calduta se adauga untul moale, apoi se amesteca pana la omogenizare completa. Se adauga zahar vanilat sau vanilie, apoi se adauga gelatina incalzita putin in cuptorul cu microunde sau in baie de aburi, iar la sfarsit, cateva linguri de razatura de cocos, dupa gust.

Pentru crema 2 se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece. Separat se bate crema mascarpone cu untul moale pana la omogenizare si se adauga arome sau zahar vanilat. In alt vas se bate frisca pana se intareste. Gelatina inmuiata se incalzeste putin, doar cat sa se dizolve si se amesteca cu crema de mascarpone si unt. Apoi se amesteca cu frisca, usor sa nu se inmoaie.

Pentru asamblatea tortului, am taiat blatul in 2 parti. Am pus in forma in care am copt blatul folie alimentara, apoi am pus o parte de blat, l-am insiropat, iar peste el am turnat crema 1. Am dat la rece cateva minute, timp in care am preparat crema 2, apoi am turnat-o si pe aceasta peste prima. Am pus a doua parte de blat, am acoperit cu folie alimentara si am lasat in frigider pana a doua zi. 

Am scos cu grija tortul din forma, am inlaturat folia si am decorat cu frisca, cu inimioare facute din gelatina si cu creion  decorativ Dr. Oetker.

TIPS-URI

1

Nu am avut in casa o budinca roz, asa ca am facut-o roz cu colorant alimentar.

2

Mi s-a acrit laptele la fiert si am experimentat budinca cu zeama de compot.

3

Am impartit pachetul de unt intre cele 2 creme.

4

Cantitatile de zahar si faina nu sunt tocmai exacte, eu le pun cam la ochi, depinde de marimea oualor.

5

Nu am mai gasit formele de inimioare si cum vroiam musai inimioare, le-am decupat din gelatina turnata in strat subtire intr-o tava metalica, cu ajutorul unei scobitori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Dragobete, cu doua creme si inimioare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

anomisana 1

14.03.2011, 20:52

Multumesc din suflet dragele mele, pentru urarile voastre, desi o fac cu mare intarziere. Anul acesta, aniversarea mea a fost umbrita de pierderea prematura a mamei mele, care s-a stins in 27 febr. Inca odata, va multumesc pentru urari.

adry88 1

12.06.2011, 13:46

fain

oana_pisicutza16 1

23.02.2012, 13:29

delicios

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata alba si frisca